dinsdag, februari 24, 2009

Beste opvoedadvies


Beste opvoedadvies,

U zult wel denken waarom schrijven wij. Nou dat zullen wij u vertellen.

Het kan toch niet zo zijn dat de kinderen hier volledig losgeslagen zijn? Als wij aan tafel zitten stelen ze bijna het eten van onze borden en de ouders staan erbij en kijken ernaar. Zij doen of zeggen helemaal niets. De kinderen in de steden zijn vervelend en prikken soms zelfs met stokken naar Hugo. Beste opvoedadvies, wij zijn ten einde raad: wanneer gaat opvoedadvies over de grens?
Groeten vanuit Mali

5 Opmerkingen:

Blogger Assummer Peer zegt...

Natasha Quist, regionaal Oxfamdirectrice voor West-Afrika: “Nieuw onderzoek in Mali en Niger wijst deze maand op een toenemende graad van ondervoeding bij de kinderen. Steeds meer kinderen worden opgenomen in therapeutische voedingscentra. Oxfam-medewerker Paul van Wijk zei bij zijn terugkeer uit Niger: “Mensen eten nog maar een maaltijd per dag in plaats van drie. Ondanks gezondheidsrisico’s eten ze bladeren en vruchten die de geiten laten staan. Ik zag ook mobiele slachtinstallaties die uitgeputte koeien ter plekke slachtten en het gedroogde vlees doorverkochten in de stad. De veestapel, de belangrijkste bron van voedsel en inkomsten, gaat sterk achteruit.“

-------------------------

Volkskrant 13 februari 2009: OUAGADOUGOU - Voedselbonnen moeten de arme inwoners van de stad Ouagadougou in Burkina Faso vanaf donderdag helpen bij het betalen van hun voedsel. Zij kunnen hun maaltje door de gestegen voedselprijzen nog maar moeilijk bij elkaar schrapen.

-------------------------

MALI - De bevolking van Mali wordt bedreigd door verwoestijning en aanhoudende droogtes. Dit Afrikaanse Mali behoort tot één van de armste landen in de wereld. Meer dan tweederde van de bevolking leeft van minder dan 1 dollar (ongeveerd 75 eurocent) per dag. Zo’n 80% van de mensen is afhankelijk van landbouw. Wijdverspreide voedseltekorten met name in het noorden van het land hebben meer dan 1 miljoen mensen in Mali maar ook het buurland Niger getroffen.

24 februari, 2009 10:26  
Blogger NoFear zegt...

Dat het hier arm is, is zeker te zien. Veel armer van in Ghana bijvoorbeeld. Toch is het wel opvallend dat bijna iedereen een mobiele telefoon heeft, dat je hier meer telefoonkaarten kunt kopen dan bijvoorbeeld wortelen. De kinderen vragen vooral om cadeau's, pennen, ballonnen en snoepjes.

Verder gebeurd het bedelen bijna alleen door kinderen onder de 10 jaar, ouderen bedelen nauwlijks.

Volgens mij is er ook door de westerlingen een deel (onwenselijk) gedrag geinstalleerd door regelmatig cadeautjes uit te delen. Dat schept verwachtingen.

Groetjes
Daan

24 februari, 2009 18:13  
Blogger Assummer Peer zegt...

Die telefoons lijken inderdaad een vereiste om erbij te horen (een soort statussymbool), ik heb daar meer over gelezen. Mag wel hopen dat ze de beltarieven een beetje hebben aangepast daar, want anders ben je snel door je dollar per dag heen.

24 februari, 2009 21:28  
Blogger Marcel zegt...

Hoewel de armoede daar schrijnend is, moest ik toch wel hartelijk lachen om de in 'beste vakantieman"-stijl geschreven tekst!

Cabaret is om te lachen!

25 februari, 2009 21:46  
Blogger Assummer Peer zegt...

Frits Bom komt gelukkig eindelijk weer terug op TV, samen met André van Duin en Ferry Groot met de Dik Voor Mekaar Show. Kan me er nu al op verheugen :-P

25 februari, 2009 23:45  

Een reactie posten

<< Home