woensdag, juli 25, 2007

Op verzoek: Bourbon Crusta

Doe water met poedersuiker in een pannetje en kook dit in tot suikersiroop. Zet dit afgesloten in de koelkast (je kunt dit tot twee weken bewaren in bijvoorbeeld een bakje afgedekt met huishoudfolie)

Neem een wijnglas en doop de rand in een laagje citroensap. Druk vervolgens het glas met de rand in een bord met suiker, waardoor je een leuke suikerrand (crusta) krijgt.

Was een sinaasappel goed onder de kraan, en maak met een aardappelmesje een lange schil. Snijd van deze schil reepjes van een kleine halve centimeter. Deze sliert drapeer je langs de binnenkant van het glas, je hangt het uiteinde over de rand.

Doe in een shaker:
3/6 Bourbon
1/6 Citroensap
1/6 Suikersiroop
1/6 Cointreau
4 theelepels Maraschino likeur
2 theelepel Angostura bitter
Shake met ca. 7 ijsblokjes

Vul de glazen met ijsblokjes. Crushed ijs is nog leuker: doe een zakje met ijsblokjes in een theedoek en sla ermee op het aanrecht totdat de blokjes gebroken zijn. Doe ze daarna zo snel mogelijk in een glas, want crushed ijs smelt snel.

Schenk de cocktail uit (zeef) en klaar is crusta!

2 Opmerkingen:

Blogger Marcel zegt...

Mmmmmmmmmmm

26 juli, 2007 00:23  
Blogger Marcel zegt...

Schitterende fotografie trouwens. Vooral de belichting! Hier herken je toch wel de betere fotografen.

26 juli, 2007 16:29  

Een reactie posten

<< Home