Op verzoek: Bourbon Crusta

Neem een wijnglas en doop de rand in een laagje citroensap. Druk vervolgens het glas met de rand in een bord met suiker, waardoor je een leuke suikerrand (crusta) krijgt.
Was een sinaasappel goed onder de kraan, en maak met een aardappelmesje een lange schil. Snijd van deze schil reepjes van een kleine halve centimeter. Deze sliert drapeer je langs de binnenkant van het glas, je hangt het uiteinde over de rand.
Doe in een shaker:
3/6 Bourbon
1/6 Citroensap
1/6 Suikersiroop
1/6 Cointreau
4 theelepels Maraschino likeur
2 theelepel Angostura bitter
Shake met ca. 7 ijsblokjes
Vul de glazen met ijsblokjes. Crushed ijs is nog leuker: doe een zakje met ijsblokjes in een theedoek en sla ermee op het aanrecht totdat de blokjes gebroken zijn. Doe ze daarna zo snel mogelijk in een glas, want crushed ijs smelt snel.
Schenk de cocktail uit (zeef) en klaar is crusta!
2 Opmerkingen:
Mmmmmmmmmmm
Schitterende fotografie trouwens. Vooral de belichting! Hier herken je toch wel de betere fotografen.
Een reactie posten
<< Home