Grapefruit Cooler

Voor de liefhebbers hier het recept van Marije's cocktail.
Maak van 6 eetleppels poedersuiker en 6 eetlepels water een suiker siroop (eerst suiker oplossen op laag vuur, dan aan de kook brengen op hoog vuur en dan twee minuten laten koken zonder te roeren) Laar de siroop afkoelen en giet deze dan over 60 gr verse munt die gekneusd is (met een stamper of lepel).
Laat dit ten minste 2 uur staan. Stamp er zo af en toe op.
Giet de suikersiroop door een vergiet en voeg twee keer zoveel citroensap als dat je suikersiroop hebt toe. Doe hier ± 450 ml grapefruitsap bij en laat dit weer tenmiste twee uur staan (in de ijskast)
Vul 6 glazen met ijsgruis of ijblokjes, verdeel het sap over 6 glazen en vul aan met koolzuurhoudend mineraal water. Versier met een takje munt.
3 Opmerkingen:
Hoi Marije,
dat klinkt heerlijk. We willen hem graag proberen binnenkort!
Hij was ontzettend lekker.
Het recept van Bourbon Crusta en Singapore Sling wil ik eigenlijk ook wel.
Een reactie posten
<< Home