woensdag, juli 25, 2007

Don't eat the yellow snow

Maar grijze sneeuw is ook niet alles: met roet vervuilde sneeuw blijkt minstens 19 procent van de wereldwijde opwarming van het klimaat te kunnen verklaren.

En verdere aanvulling op een eerdere discussie: Vanuit milieuoogpunt kiest u het best voor een auto die rijdt op LPG af-fabriek of benzine - bij voorkeur hybride. Bij een hoog kilometrage (>32.000 km) kan een dieselauto echter financieel voordeliger zijn. Wanneer dergelijke financiële criteria doorslaggevend zijn, kiest u dan in ieder geval voor een auto met een roetuitstoot van minder dan 5 mg/km.

2 Opmerkingen:

Blogger Marcel zegt...

Hoewel onze Exsis de norm waarschijnlijk totaal niet haalt, verschuil ik me graag achter het gele roetmonster van No Fear. :-)

26 juli, 2007 00:25  
Anonymous Anoniem zegt...

Zwak hoor, dat doen mijn leerlingen ook voortdurend: "maar hij......"

Dat doen wij als volwassenen toch niet meer ; )

Kom op, gezonde discussie!

Eric heeft net de ene bug (matiz, chevrolet tegenwoordig, jaja) ingeruild voor de andere bug (Smart fortwo). Roetuitstoot minder dan 5 mg/km en dus een belastingvoordeel in België. Kijk, dan spreek ik toch jullie taal he???????

Mijn Punto zit er volgens mij ook nog boven. Als ik aan een nieuwe toe ben, wil ik het in ieder geval overwegen. In België kosten ze in ieder geval rond de 25000 euro (Prius), je krijgt ca 5000 euro terug. Toch nog meer dan wat ik voor een auto zou willen uitgeven. Dat is altijd het probleem...

30 juli, 2007 09:40  

Een reactie posten

<< Home