zondag, juni 03, 2007

Maak een attractie van afval

Stel, er spoelt een boot aan tijdens een storm op een verlaten plek. Je kunt dat ding natuurlijk netjes weghalen, maar als je eiland Zakynthos al niet zoveel attracties heeft doordat 70% van het eiland in 1953 is weggevaagd bij een aardbeving met 120 schokken, dan maak je er toch gewoon een toeristische trip van? En als je dan in alle toonaarden zwijgt over de herkomst van het wrak, wanneer het daar is gestrand en of er overlevenden waren, mogen de bezoekers (voornamelijk benevelde Engelsen) hun eigen fantasie aan het werk zetten. Bootladingen vol komen er kijken. Dit is het plaatje uit de folder. En dit is wat je ziet:


Ach, zo lijkt het nog wel ergens op...

Maar waar komt dat ding nu vandaan? Als de gids geen informatie geeft, dan maar Wikipedia: Navagio is één van de meest gefotografeerde stranden van Zakynthos. Op het kleine strand ligt het wrak van een gestrande boot waarmee sigaretten gesmokkeld werden. Het strand heeft zich later rond de boot opgebouwd. Het strandje, dat zich langs een steile rotskust bevindt, kan enkel per boot bereikt worden.
En hoe lang ligt dat ding er dan? En waren er overlevenden? Gelukkig is er ook nog de Internationale Wikipedia. Kortom, deze bak schroot ligt daar sinds 1980, en de smokkelaars hebben het zinkende schip op tijd verlaten.

5 Opmerkingen:

Blogger Marcel zegt...

Al die mensen zitten verkeerd om! Ze moeten juist naar dat wrak kijken... tsss kijken ze een beetje zee in.

03 juni, 2007 17:44  
Blogger Daan zegt...

en dat met zo'n mooi stukje geschiedenis...

03 juni, 2007 20:55  
Blogger Marcel zegt...

:-)

03 juni, 2007 23:19  
Blogger Assummer Peer zegt...

Je kunt misschien beter naar aftakelende vrouwen kijken dan naar een aftakelend scheepswrak. Alhoewel Aaron de dames echt te matig lijkt te vinden. Ben benieuwd of hij haar nog geraakt heeft met die steen. (inzoomen)

03 juni, 2007 23:33  
Blogger Marcel zegt...

Ik denk dat Aaron die steen wil gooien omdat die stoute bips van die mevrouw zomaar haar bikini-slip opvreet. Groot gelijk!

04 juni, 2007 23:35  

Een reactie posten

<< Home