Eikeltjeskoffie
Ingredienten: 500 gram eikeltjes
Bereidingswijze:
Doe een laag van ongeveer 5 cm. ongepelde eikels in een roesvrijstalen pan. Sluit hem af met een deksel en zet hem op het vuur. Stoof de eikels zo in hun eigen vocht gaar, om de paar minuten doorroeren (let erop dat je wel steeds de deksel weer goed op de pan doet). De opengesprongen schillen wegscheppen. Als de eikels bruin tot bruinzwart zijn, zijn ze bijna klaar. Nog even doorroosteren totdat alle vloeistof verdampt is.
Maak de eikels nu heel fijn, bijvoorbeeld onder een steen of vijzel. Dit eikelpoeder kan nu gebruikt worden als koffie, maar moet wel langer trekken dan gewone koffie. Je kan bijvoorbeeld op de Noorse manier koffie zetten door de koffie op te koken.

Marije, we hebben wel heel veel eikeltjes nodig!!
Bereidingswijze:
Doe een laag van ongeveer 5 cm. ongepelde eikels in een roesvrijstalen pan. Sluit hem af met een deksel en zet hem op het vuur. Stoof de eikels zo in hun eigen vocht gaar, om de paar minuten doorroeren (let erop dat je wel steeds de deksel weer goed op de pan doet). De opengesprongen schillen wegscheppen. Als de eikels bruin tot bruinzwart zijn, zijn ze bijna klaar. Nog even doorroosteren totdat alle vloeistof verdampt is.
Maak de eikels nu heel fijn, bijvoorbeeld onder een steen of vijzel. Dit eikelpoeder kan nu gebruikt worden als koffie, maar moet wel langer trekken dan gewone koffie. Je kan bijvoorbeeld op de Noorse manier koffie zetten door de koffie op te koken.

Marije, we hebben wel heel veel eikeltjes nodig!!
3 Opmerkingen:
Veel succes met eikeltjes zoeken in februari!!! Of... eentje heb je er nu al gevonden met zo'n opmerking: ikke :-)
Marije gaat haar best doen!
Marije gaat haar best doen!
Een reactie posten
<< Home