zaterdag, januari 13, 2007

Manon nog duurder

Ik zei altijd al dat Manon duur was, maar nu België tol gaat heffen voor Nederlanders die de grens passeren, wordt Manon nog duurder. Onze Nederbelg woont maar liefst 9,3 kilometer over de grens, en met een tolvignet van 60 euro waarmee je twee maal per jaar deze afstand vice versa aflegt, kom je dan op € 1,61 per kilometer. Dat is potdeurie bijna net zoveel als mijn auto per kilometer aan benzine verbruikt! Ik ga mijn vrind Laurent maar eens bellen voor een speciale regeling.

8 Opmerkingen:

Anonymous Anoniem zegt...

C'est quand même scandaleux!!!

Ik hoop maar dat jullie toch allemaal een keer een kijkje komen nemen als het af is... Ik heb al voor jullie een fijne carpoolstrook geregeld bij Eijsden, dus als jullie dan met z'n allen in Niels z'n bus overstappen en je deelt die 1,61 door het aantal personen, dan valt het nog wel mee...

Maar niet kitsen he, want je moet wel even door wat haarspeldbochten heen bijten. Ookal is het maar 9,3 km over de grens, je waant je bijna in de Alpen!

Leuk dat iedereen nu weet waar ik woon! Ik zal het wel op de site zetten wanneer de koffie klaar staat.

A Bientôt!

Maan

14 januari, 2007 22:49  
Blogger Assummer Peer zegt...

Woon je er dan? :-P

14 januari, 2007 23:01  
Blogger Assummer Peer zegt...

Ach, het zit diep allemaal...
http://www.gva.be/nieuws/in_de_rand/default.asp?art={C867458A-AA58-46B7-A4EE-A338CA6F7526}

14 januari, 2007 23:03  
Blogger Marcel zegt...

Wat een nare reacties allemaal. Ik geloof direct dat er Nederlanders zijn die geen fatsoen hebben en met allerlei superlatieven en vooroordelen dit plan bestoken. Echter, gezien het niveau van deze reacties ligt het niveau in Vlaanderen niet veel hoger.
Tolwegen en tol tunnels mag je niet vergelijken met deze actie. Ten eerste omdat er gratis alternatieven zijn. En ten tweede: daar gaan de kosten voor de baten uit. Dure speciale wegen of tunnels in bergen worden gebouwd en terug verdiend door tol te heffen. Het plan in België betreft een belasting voor toeristen die gebruik willen maken van de reeds bestaande wegen. Ongezien de kwaliteit, zonder alternatief. Op Europees niveau kun je dat niet maken. Ik vraag me ook af of dit overigens wel haalbaar blijkt, volgens de regels van de EU.
Dit vignet zet inderdaad kwaad bloed en zal dagjesmensen tegen houden. Ook uit landen die nu niet zo overdreven fel reageren. Stel dat ieder land dit zal doen, dan heb ik nog een paar goede ideeën: belasting voor als je het luchtruim doorkruist, belasting voor milieuschade via rivieren die richting Nederland stromen of via de lucht. Belasting voor het kijken naar publieke TV zenders, hoger BTW tarief voor toeristen.
Conclusie: een zot plan, zonder enige grond, met geen enkel ander doel dan zoveel mogelijk euro's uit de zakken van anderen kloppen. Naast zuinige Hollanders nu ook zuinige Belgen?

15 januari, 2007 09:56  
Blogger Assummer Peer zegt...

Jee, zong jij niet ooit "Patatatatat, patatatatat"?

16 januari, 2007 23:06  
Anonymous Anoniem zegt...

Trouwens, hoezo: " ik heb altijd al gezegd dat Manon duur is"????????

Toelichting svp!!!!

19 januari, 2007 19:25  
Blogger Assummer Peer zegt...

Vrouwen? Onbetaalbaar.
Voor de rest, MasterCard

24 januari, 2007 21:52  
Blogger Assummer Peer zegt...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

24 januari, 2007 21:52  

Een reactie posten

<< Home