zondag, juni 11, 2006

Zijn we er klaar voor?

Vanmiddag mag Nederland voor het eerst aantreden in de 'poule des doods'. Argentinië begon als gedoodverfd winnaar aan de wedstrijd met Ivoorkust, maar Ivoorkust liet in de eerste fase toch sterk voetbal zien en verloor uiteindelijk met slechts 2-1.

Servië en Montenegro, waar Nederland vanmiddag tegen speelt, heeft ook een aantal goede namen, waaronder voormalig PSV-er Kezman. Kan Montenegro zich niet vandaag alvast afsplitsen van Servië? Vaak heb iets in het leven waarschijnlijk een noodzaak. Die gasten komen toch uit de buurt van Italië. Italianen kennen niet van je winnen maar je ken wel van ze verliezen. Het kan dus alle kanten opgaan, toeval is een factor. Toeval is logisch.

Het is eigenlijk heel logisch: er mag vandaag niet verloren worden, da's logisch, en eigenlijk moet er gewonnen worden, da's ook logisch. En winnen doe je maar op een manier, da's simpel. Simpel is het moeilijkst. Gewoon zorgen dat je meer ballen in het doel schopt dan je tegenstander, da's logisch. Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint. En je moet schieten anders ken je niet scoren. Om te beginnen is er maar één bal en die moet je dus hebben, maar waar het dus in wezen om gaat, is: wat doe je met die bal ? Soms moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.

En dat kan natuurlijk alleen goed komen met de VIBES (tm) van onze kant. Je gaat het pas zien als je het doorhebt. En een beetje hulp van de Heere, die is er vanmiddag ook bij.

Daarna napraten aan de BBQ, praten, praten. Praten....als ik alles zo zou kennen als praten.... En dan moet je onthouden: je ken beter ten onder gaan met je eigen visie als met de visie van een ander.

Komen jullie wel op tijd voor de voorbeschouwing? Voetbal is simpel: je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent moet je eerder vertrekken.

0 Opmerkingen:

Een reactie posten

<< Home