vrijdag, juni 30, 2006

Duitsland wint

AMSTERDAM (van onze verslaggever) - "Het zijn nog wel mijn dure ronde ramen", aldus een snikkende Robin Bakker, bewoner van een fraai complex aan de Mauritskade. De tragedie begon toen Duitsland de zinderende wedstrijd tegen Argentiniƫ winnend afsloot. Zijn vriendin Nathalie kon een vreugdekreet niet onderdrukken, die tot ver in de stad hoorbaar was. Op dat moment was in het beneden gevestigde horeca-etablissement een groep Argentijnse supporters aanwezig, die door verdriet overmand waren. Niet snel daarna volgde er een schotensalvo vanuit een zwarte Mercedes op het appartement van de familie Bakker-De Ahna, waardoor de kostbare ruiten sneuvelden. Een getuige meldde dat het kenteken begon met de letters "AA". De sterke arm is momenteel op zoek naar de inzittenden.
"Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in Nederland", zegt een geschokte Nathalie de Ahna. "Ik ben veel gewend van Nederlanders, ze kwatten in je nek, dringen voor bij de supermarkt en zetten voortdurend caravans op mijn parkeerplaats, maar dit slaat alles". Buurtbewoners hebben het op hun beurt over allochtone Nederlanders die een rol in deze aanslag zouden spelen. "Het zal er wel weer eentje zijn die via een versnelde procedure is genaturaliseerd", meent buurvrouw Annie Ternauw, "dat zijn de ergste".
De Ahna laat zich evenwel niet uit het veld slaan, en zal ook bij alle volgende wedstrijden van Die Mannschaft in haar supporters-tenue de mannen van bondscoach Klinsmann aanmoedigen. Wel zegt ze in het vervolg wat voorzichtiger te zijn met haar vreugdekreten in het bijzijn van supporters van het andere team.

0 Opmerkingen:

Een reactie posten

<< Home