maandag, februari 20, 2006

Geen gouden plak

Vandaag een lekker dagje naar de ijsbaan. Totdat Marije na 1000 meter tegen het ijs slaat en het bloed werkelijk uit haar mond spuit. Je kent wel dat soort "blood-spatter-patterns" van CSI, maar dit was even live. Daar moest de Giamboni wel een paar keer overheen om dat weg te poetsen.
Tand naar achteren geslagen, lip aan brokken, kaakbeen naar binnen geduwd. En bloed, bloed, en nog eens bloed. Daarna volgde een rit naar de Spoedeisende Hulp van het MCA en op de afdeling kaakchirurgie hebben ze het kaakbeen weer op z'n plaats gezet en de tand stond daarmee al weer aardig op z'n plek. Vervolgens werd met haar lip weer gehecht zodat ze later toch weer lekker kan zoenen. De tandarts stond op ons te wachten en heeft het zaakje aardig gefixeerd. Met een ijzerdraad aan de nog vast staande tand met wat witte vulling vastgebakken is de losse boel weer vastgezet zodat het met een beetje mazzel over een paar weken weer vastzit. Of niet natuurlijk. Duimen jullie?

Hulde overigens voor de mannen van de tandheelkunde, niet gedacht dat het er ooit weer zo uit zou kunnen zien.

6 Opmerkingen:

Blogger tamar zegt...

Tja, dat was even minder leuk. Dat er in een klein meisje zoveel bloed kan zitten, echt niet normaal. Haar jas was echt letterlijk doorweekt.
Gelukkig is alles herstelt. Helaas heeft ons kleine pechvogeltje er nu ook nog eens een stevige griep bij gekregen. Ze is echt heel zielig.

22 februari, 2006 11:06  
Anonymous Anoniem zegt...

Ach lieve Marije... Vervelend voor je.

Beterschap!!

Daan

23 februari, 2006 15:39  
Blogger mopper mokum zegt...

Ik denk dat Marije een geweldige carierre tegemoet gaat in het ijshockey! Daar zou ze helemaal in het spelbeeld passen... Intussen duimen we voor je!

In het kader gedeelde smart - de dochter van mijn broer, Noelle, is een paar weken geleden bij het fietsen gevallen, en mist nu haar twee voortanden - nu wachten tot haar nieuwe tanden doorkomen...

26 februari, 2006 20:41  
Blogger tamar zegt...

O, maar dat hebben we met Marije al mee gemaakt toen ze vier was. Ook twee tanden er uit. Net een half jaartje geleden (dus na 2,5 jaar) zijn die gaten eindelijk opgevuld.

Helaas is het ditmaal haar "grote mensen tand" dus we doen er alles aan deze tand te behouden.
Nog een paar dagen dan mogen in ieder geval de hechtingen er uit. Kan ze weer de 'p' en de 'b' zeggen en steken er geen touwtjes meer uit haar lip.
De 'beugel' mag er pas over vijf weken af.

26 februari, 2006 22:48  
Blogger Dental White Shop zegt...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

08 april, 2020 01:50  
Blogger Dental White Shop zegt...

Prachtig artikel, dat je hier hebt gedeeld over de tandheelkundige gezondheid. Uw artikel is zeer informatief en ik vond het leuk om uw mening te geven in dit bericht. Heel erg bedankt. crest whitestrips

08 april, 2020 01:53  

Een reactie posten

<< Home