vrijdag, november 11, 2005

Psssst, domeinnaam kopen?

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft een goed idee: maak de eigenaar van een internet-domeinnaam voortaan geheim. Terwijl het de normaalste zaak van de wereld is dat je een uitreksel met bedrijfsgegevens bij de Kamer van Koophandel van een bedrijf kunt opvragen, moet het internet volgens het CPB zich in nevelen hullen. Dit terwijl er nogal wat dingen gebeuren op internet die het daglicht niet kunnen verdragen. Dat gaat even aan het clubje van rechtschapen zijen D66-sok Kohnstamm voorbij.
Nu zal het antwoord zijn: dan kan de politie daar toch inzage in krijgen als er personen zijn die de wet overtreden? Yeah, right, alsof die tegenwoordig nog tijd heeft voor randverschijnselen als rechercheren. En dan hebben we het al helemaal niet over het kennisniveau van de gemiddelde wout. In ieder geval heb ik vorige week met hulp van het SIDN-register zelf een bij ons gestolen PowerBook teruggevonden, en weet zeker dat dit voor de dienders geen prioriteit had gehad. De onrechtmatig eigenaar heeft eieren voor z'n geld gekozen en vandaag het apparaat weer bij ons ingeleverd.
Criminaliteit op internet bestrijdt je maar op één manier, en dat is het juist transparanter maken dan het nu is, in plaats van schimmiger.

3 Opmerkingen:

Blogger Marcel zegt...

Het wordt hoog tijd dat de eigenaar van www.marcelrommel.nl geheim wordt.

11 november, 2005 20:24  
Blogger Assummer Peer zegt...

zeau is het maar net. Anders kan je op Marktplaats mooi geen bier uit het biermuseum verkopen dat over de houdbaarheidsdatum is. Moeten we trouwens al iets helpen opmaken? ;-)

12 november, 2005 18:10  
Blogger Marcel zegt...

Altijd welkom!

13 november, 2005 20:31  

Een reactie posten

<< Home