donderdag, november 03, 2005

Pino, Bert en Ernie, Meet your Killer

De juiste persoon op de juiste plek in Den Haag. Zet je een overtuigd pacifist op Defensie? Nee. Vraag je een lid van de Ku Klux Clan om de post Integratie te bemannen? Nee.
Maar als je als regering fors wilt bezuinigen op televisie, neem je natuurlijk een staatssecretaris die met de paplepel is ingegoten dat televisie zo ongeveer de bron van alle kwaad is. Want ja, Medy van der Laan, de hysterische beul van het Mediapark, is namelijk Rozenkruizer .
En deze bijna sektarische groepering denkt zo over televisie:
"Het is niet zozeer de programma-inhoud alswel het medium zelf dat het gevaar vormt: de onwetende mens is zich het stralingsgevaar niet bewust en kan zich er niet tegen teweer stellen. Televisie is een elektronisch oog dat het oog-van-de-geest, het zogenaamd Zieleoog van de mens vervangt; 'een duivelse vergiftiging van het menselijk bewustzijn', 'de doodslag voor de onwetende zoekende ziel'. De beste remedie is om het ding uit het raam te werpen."
Tja, dat krijg je er van als je nooit naar Sesamstraat hebt gekeken toen je klein was. Dat je met je bek vol tanden in de klas stond toen iedereen het over de Knight Rider had en over The A-Team. Reageer al je frustraties van je televisieloze jeugd maar af op Sien.

0 Opmerkingen:

Een reactie posten

<< Home