maandag, juli 18, 2005

Tante Alice In Concert


Vrijdag 25 juni opende Centre Culturel « Les Chiroux » in Luik zijn deuren voor de band « Tante Alice ». De band, die opgericht is in 2003, beweegt zich op muzikaal gebied tussen blues, jazz en akoestische pop, maar er zijn ook regelmatig Keltische invloeden te horen. Eerder hebben ze al opgetreden in het voorprogramma van de Franse band Cali, in Spa het muziekfestival « Les Francofolies » onveilig gemaakt en na het optreden in café « Bouldou » in het warme hart van Luik, was nu de andere kant van de stad aan de beurt.

De teksten, voornamelijk geschreven door zanger Daniel Faulx, zijn doorgaans in het Frans, waardoor de poëtiek en listige woordspelingen aan de wat minder taalgevoeligen onder ons jammergenoeg vaak voorbij gaat. Tijdens het laatste concert in « Les Chiroux » gaven de geprojecteerde afbeeldingen toch een impressie van het gevoel van het betreffende nummer.

Daniel (zang, gitaar, mandoline, accordeon, fluit en percussie), Olivier Wallerand (gitaar, zang en viool), Eric Dederichs (bas, percussie en zang) en Jean-Noël Lefort (drums, percussie, trompet) weten voor iedereen een sfeer te creëren die de ene keer zeer intiem is en de andere keer je niet stil laat zitten. De afwisseling in instrumenten maakte dit concert boeiend om naar te kijken en te luisteren en maakt je ook nieuwsgierig naar wat nog komen gaat. De eigen versie van Coldplay’s « In my place » (mèt mandoline in de hoofdrol) en The Cure’s « Just like heaven» laten je, tussen de eigen gemaakte nummers door, absoluut verrassen.

Om snel te ontdekken voor wie nog niet de kans heeft gehad om deze Belgische band te zien : zeker en vast !!!

2 Opmerkingen:

Blogger Marcel zegt...

Wanneer komen ze in de buurt? Dan ga is zeker en vast kijken...

18 juli, 2005 22:57  
Anonymous Anoniem zegt...

Geruchten gaan dat ze bij de opening van de Assumer Stoofpeer aanwezig zullen zijn. Iedereen maar weer zijn Frans ophalen dus...

20 juli, 2005 17:56  

Een reactie posten

<< Home